Floorify-vloer voor Filou & Fr

Gebruiks- en kindvriendelijke Floorify-vloer voor Filou & Friends

intsite | Gebruiks- en kindvriendelijke Floorify-vloer voor Filou & Friends
  •   03 dec 2018
  • Niels Rouvrois

Filou & Friends
Floorify

Voor de filialen van Filou & Friends in Mol en Leuven ging designstudio FIVE AM op zoek naar een robuuste, makkelijk te plaatsen en kindvriendelijke vloer met een ultiem gebruiksgemak. En die vloer vonden ze in de XL betontegels van Floorify.

Met hun 600 x 900 mm zijn de Floorify vinyltegels bijzonder groot en door het vernuftige kliksysteem passen ze perfect in elkaar, waardoor naden quasi onzichtbaar worden. Inclusief een ultiem gebruiksgemak, extra sterkte en waterbestendigheid. "Precies waar we voor dit project naar op zoek waren", aldus Olivier Caluwier van FIVE AM, het designbureau dat voor dit project het oog liet vallen op de F014 - Sea Salt XL betontegel.

"Onze klant heeft meerdere winkels op verschillende locaties. Weliswaar allemaal startend van eenzelfde basisconcept, maar eenieder met een eigen uitstraling en identiteit. Sommige panden hebben een bestaande vloer die niet meteen binnen het concept paste.Hiervoor zochten we een vloer met een strakke uitstraling en toepasbaar op elke locatie. Bovendien hielden we van het idee om een zo goed als naadloze oppervlakte te creëren met een licht industrieel effect." 

Praktisch

Bij Filou & Friends zijn het de kinderen die centraal staan. Spelen met blokken op de vloer, vuile voetstappen of kleren die langs de grond slingeren, vormen met een Floorify-vloer geen probleem. Olivier Caluwier: "De Floorify betonvloeren zijn vooral ook heel praktisch: een snelle plaatsing dankzij het groot formaat zonder een uitgebreide voorbereiding. Ze kunnen gewoon over de keramische tegels heen."

Geen imitatie

Met een knipoog naar de ambachtelijke Venetiaanse vloeren, creëerde Floorify drie verschillende tinten grijs (Sea Salt - Oyster - Caviar) die nauw aansluiten op de uitstraling van giet- en betonvloeren in combinatie met het handgemaakte charisma van elegante kalkvloeren. Een perfecte combinatie, ook volgens Olivier Caluwier. "Wat zo mooi is aan de Floorify betonlook, is dat dit niet als de zoveelste imitatie lijkt. Het is een textuur op zich. De microvoegen versterken dit effect nog meer." 


Bron: Floorify