ZUMI Soundscapes: licht en akoestiek gaan hand in hand

ZUMI Soundscapes: licht en akoestiek gaan hand in hand

intsite | ZUMI Soundscapes: licht en akoestiek gaan hand in hand
  •   04 dec 2018
  • Niels Rouvrois

Soundscapes
ZUMI

Met Soundscapes heeft ZUMI een uniek systeem ontwikkeld waarin licht en akoestiek elkaar helemaal vinden. In Londen werd dit innovatief Belgisch design begin 2018 bekroond met de Surface Design Award en ook op de MUUUZ International Awards (MIAW) in Parijs werd dit design uitgeroepen tot één van de beste producten.

Voor de verlichting kan zowel lineaire verlichting, tracklight, downlight als indirecte verlichting geïntegreerd worden. Naast verlichting kunnen ook sensoren voorzien worden zoals bewegingsdetectie, daglichtsensors, rookdetectie, camerabewaking, enzoverder. Dit in samenspraak met de architect, interieurarchitect, installateur of eindklant die deze specifieke accessoires verlangt. Voor de akoestische oplossing werkt ZUMI samen met een ervaren partner op het vlak van akoestische absorptietechnieken.

Horizontaal of verticaal

Het geluid absorberen en licht uitstralen, ZUMI Soundscapes zorgt voor een revolutie in het uiterlijk van openbare architecturale ruimtes. De opgehangen akoestische panelen, die horizontaal of verticaal kunnen worden geplaatst, zijn er in verschillende maten en afwerkingen. Niet alleen led-profielen, maar ook 3-fasenrails, downlighters en audio-oplossingen kunnen aan de panelen worden toegevoegd.

Human Centric Light

Sinds 2012 werkt ZUMI heel nauw samen met professor Stefan Tasch die een onderzoek heeft geleid naar de invloed van licht op mensen. Uit dit onderzoek werd  een nieuwe technologie ontwikkeld die een op een het zonlicht kan nabootsen. Licht is in staat om onze hormonen zoals Cortisol en Melatonine te stimuleren om actief te worden en om tot rust te komen. ZUMI noemt dit Human Centric Light, een therapeutische  lichtinnovatie die ervoor zorgt dat we beter functioneren, betere prestaties kunnen neerzetten, de nodige rust krijgen en minder kans hebben op ziektes. Deze technologie in combinatie met akoestische oplossingen zorgen voor aangename ruimtes om te werken, te vertoeven, te ontspannen,…

Internationaal

ZUMI werkt stap voor stap aan zijn internationale uitbreiding. Recent werd gestart met distributeurs in Frankrijk, Spanje, Italië, Londen, Turkije, Australië en Dubai. De bedoeling is om in de komende jaren wereldwijd een dealersnetwerk te kunnen aanbieden.


Bron: ZUMI