Aēsop opent signature store ontworpen door Bernard Dubois

intsite | Aēsop opent signature store ontworpen door Bernard Dubois

Aēsop
Turbulence

Aēsop, de Australische fabrikant van luxeverzorgingsproducten, heeft een nieuwe signature store geopend in de Naamsestraat in Brussel. De nieuwe vestiging, de tweede signature store naast Antwerpen, werd ontworpen in samenwerking met Bernard Dubois Architects. Het interieur vertelt het verhaal van de Belgische architectuur uit de jaren dertig en maakt een vuist tegen de traditionele horizontale belijning.

Het ontwerp van Dubois verkent moderne en post-moderne kromlijnige vormen op het straatniveau van een zes verdiepingen hoog gebouw. De gestroomlijnde façade valt op in zijn eenvoud en de authentieke raampartijen verschijnen als een rechthoekige, geometrische compositie tegen een warme, donkere achtergrond. Het interieur maakt gebruik van gele bakstenen die verwijzen naar de Belgische architectuur uit de jaren dertig en bitterzoete herinneringen oproepen van regenachtige jeugdvakanties aan de Belgische kust.

Herringbone-motief - foto: Turbulence

Herringbone-motief - foto: Turbulence

Herringbone-motief

Er wordt ook komaf gemaakt met de traditionele horizontale belijning en de gele bakstenen worden verticaal op de muren en in een Herringbone-motief op de vloer geplaatst. Afgeschuinde hoeken en gebogen vormen creëren een coherente continuïteit van gele bakstenen, een elegante stroom van repetitieve bakstenen die doen denken aan de poolside chic uit de jaren zeventig.

Geborsteld aluminium

Legplanken langs de muren in geborsteld aluminium trekken het oog van de bezoeker in de smalle gang, die op zijn beurt overvloeit in een tweede ruimte geregeerd door een centrale tafel die de gele bankstenen naadloos met het geborsteld aluminium combineert. Daarachter zitten de wasruimte, keuken en stockruimte verscholen. Maatkasten in geoliede eik versterken de tactiele warmte in het ontwerp.

Centrale tafel, geborsteld aluminium - foto: Turbulence

Centrale tafel, geborsteld aluminium - foto: Turbulence


Bron: Turbulence