Wedstrijd: win een circulaire lamp

Wedstrijd: win een circulaire lamp

intsite | Wedstrijd: win een circulaire lamp
  •   15 jan 2019

(WEDSTRIJD AFGELOPEN) Het jonge bedrijf More Circular maakt designlampen: op zich niets speciaals, ware het niet dat deze designstukken gemaakt zijn van gipsafval. Ook jij kan nu zo’n unieke lamp winnen.

Dankzij het proces ‘calcinatie’ kan gips eindeloos gerecycleerd worden. Het is die techniek die More Circular gebruikt om de designlampen Archy te produceren. In de toekomst volgen nog andere interieurobjecten.

More haalt de gipsresten zelf op bij lokale stukadoors. Daar zijn ook de stukadoors tevreden mee, want zij besparen op hun afvalfactuur.

Het idee van More is ontsproten aan het brein van ondernemer Marten van Leeuwen: hij werkte ooit nog in de afvalsector, zag hoeveel bruikbaar materiaal dagelijks op het stort belandt, en ging aan de slag om daar iets aan te doen.

More Circular wil ook andere designers aan het denken zetten over hoe ze gipsresten (en andere stromen) opnieuw kunnen inzetten.

(WEDSTRIJD AFGELOPEN)

In samenwerking met More Circular geeft intsite.be twee circulaire lampen weg! Geïnteresseerd om er ook eentje te winnen? Mail dan naar info@intsite.be vliegensvlug het antwoord op volgende prijsvraag: In welk land is Marten Van Leeuwen opgegroeid? Tip: je vindt het antwoord op de website van More Circular