Specialist in keramische tegels Vilvordit wordt Tyles

Ode aan de keramiek in Zellik

intsite | Ode aan de keramiek in Zellik
  •   04 feb 2019

Tyles, Zellik
toope.be

Sinds begin januari gaat de specialist in keramische tegels Vilvordit verder onder een nieuwe naam: Tyles. Bovendien behoort hun nieuwe showroom met een totale oppervlakte van 2.100 m² tot de grootste van het land.

Vooral de compleet nieuwe aanpak spreekt tot de verbeelding: verschillende opstellingen en wanden creëren een totaalinterieur. Vloerders, professionals en architecten ontdekken in deze belevingsruimte de ontelbare mogelijkheden die er zijn met tegels in alle vormen, stijlen en toepassingen. Daarnaast vindt ook elke (ver)bouwer hier de nodige inspiratie.

De (ver)bouwer van vandaag is alvast niet die van twintig jaar geleden. En ook de verwachtingen van de sector zelf liggen almaar hoger. Fabienne Royaux, marketingmanager Tyles: “De Belg blijft een kwalitatief afgewerkte woning hoog in het vaandel dragen, maar bouwt niet per se meer een woning voor het leven. Mensen verhuizen vaker, naargelang de levensfase waarin ze zich bevinden. Ook de renovatietrend maakt dat er vaker wordt gekozen voor een nieuwe vloer of betegeling. Om de tien of vijftien jaar is geen uitzondering.’’

Beleving en inspiratie troef

Daartoe krijgen ze in de nieuwe showroom, inclusief een ruimte apart voor supergrote formaten, alle mogelijkheden. Na jaren voorbereiding en een investering van een miljoen euro is de showroom een heuse belevingsruimte geworden: een ode aan de keramiek, verdeeld over twee verdiepingen. Klassiek, landelijk, modern… sober of net heel kleurrijk: de inspiratie is alomtegenwoordig. De nieuwe slogan van Tyles luidt ‘Tiles for all kinds of styles’.

Bezoekers vinden tientallen uitgewerkte woonruimtes die zijn opgebouwd zoals een huis, met alle mogelijke maten, vormen, stijlen en de nieuwste toepassingen. De showroom bevat daarnaast een gigantische bibliotheek van losse tegels aangevuld met meer dan vierhonderd panelen, en dat in combinatie met speciale ‘werkzones’ waarin tegels op een vloer en tegen een wand kunnen worden uitgelegd, gepresenteerd en gekeurd.

Events in februari en maart

Met events in februari en maart worden alle professionals uitgenodigd om kennis te maken met Tyles, de nieuwe showroom en het aanbod. Ze horen er bovendien uit eerste hand hoe de logistieke voorsprong van de groothandel die Tyles ook is, zorgt voor de snelle levertijden waarvoor het bekend staat. Uiteraard ontbreekt Tyles ook op niet op Batibouw 2019 (21 februari – 3 maart). Je vindt de tegelspecialist op stand 6-111. Op een oppervlakte van 100 m² worden de nieuwe collecties voor 2019 voorgesteld, met moodboards rond de verschillende looks.


Bron: Wavemakers