Donutpijpen om cannabis te roken

intsite | Donutpijpen om cannabis te roken

Donut Pipes, John Quick
Kelsey Heinze

Kunststudent John Quick heeft een collectie van donutvormige pijpen gemaakt voor het roken van marihuana, met keramische glazuren om op frosting te lijken. De collectie Donut Pipes is met de hand gemaakt door Quick, die studeerde aan het Flagler College in Saint Augustine.

Elke donut past in de palm van de hand en heeft ongeveer dezelfde vorm. De pijpen zijn afgewerkt met kleurrijke glazuren om te lijken op gewone, bestrooide, bevroren en chocolade donuts.

Niet louter decoratief

Hoewel de objecten op het eerste zicht decoratief lijken, zijn ze bedoeld voor het roken van cannabis. De ringen zijn hol en  aan beide uiteinden voorzien van luchtgaten, waardoor de rook tegelijkertijd door beide zijden kan stromen. Aan de ene kant is er een kleine spleet voor het plaatsen van de marihuana, met drie kleine luchtgaten in de vorm van een driehoek. Die driehoek zorgt voor een gelijkmatige verbranding bij het aansteken van de kom. Gebruikers ademen de rook van het andere uiteinde in.

Met de hand gemaakt

"Het is belangrijk om delicaat en precies te zijn bij het maken van deze vorm, omdat inconsistentie leidt tot problemen met de functie", aldus Quick. Quick maakt alle stukken één voor één en gebruikt zijn handen om de grootte van de pijp bij benadering te meten. "Ze worden op de lengte van mijn middelvinger gegooid," legde hij uit.

Na het uitharden, verandert Quick de pijpenkop, het mondstuk en het carburatorgat. "Het proces van het maken van mijn donutvormige pijpen is lang en delicaat," zei hij. "Ik begin met het gooien van een partij van de kleine donutvorm op het wiel. Ze worden als een holle vorm gegooid en later getrimd om gewicht te verwijderen en de vorm van de donut te verfijnen".

Yield design studio

De pijpen worden uitsluitend verkocht door Yield design studio, dat ook gevestigd is in Saint Augustine en mede opgericht door een andere Flagler alumnus. Yield heeft geholpen bij het promoten van Quick's creaties, en ontwerpt ook zijn eigen lijn van meubels en huisraad.

Fotografie door Kelsey Heinze.


Bron: Dezeen