Tarkett en Note Design Studio brengen Formations naar Milaan

Tarkett en Note Design Studio brengen Formations naar Milaan

intsite | Tarkett en Note Design Studio brengen Formations naar Milaan
  •   06 feb 2019
  • Joyce Vandamme

Formations, Tarkett
Tarkett

Tarkett werkt tijdens de Design Week in Milaan opnieuw samen met de gerenommeerde Note Design Studio uit Zweden, voor de expositie Formations deze keer. Die zal plaatsvinden in het iconische cultuurcentrum Circolo Filologico Milanese.

De installatie vertaalt ontwerptaal op een innovatieve manier in nieuwe creatieve uitdrukkingen. Formations stelt de conventies van verhoudingen, kleurvlakken en kleurovergangen ter discussie en is een ode aan grenzeloos design.

Moderniteit en traditie

De tentoonstelling wil architecten en ontwerpers inspireren door de eindeloze creatieve mogelijkheden van Tarkett materialen in de kijker te zetten. De extra grote vormen en vloeiende lijnen van Formations verfraaien de verschillende ruimtes van de historische Circolo Filologico Milanese. Het resultaat: een indrukwekkend contrast tussen moderniteit en traditie.

Succesvolle samenwerking

Met deze expositie zetten Tarkett en Note Design Studio de succesvolle samenwerking voort die vorig jaar begon bij de Stockholm Furniture Fair. Tijdens de editie van 2018 sleepte hun installatie The Lookout de Editor’s Choice Award voor beste stand in de wacht. In februari 2019 keren Tarkett en Note terug naar Stockholm met de dakinstallatie Snowtopped. Voor Salone del Mobile Milano in april gaan beide partners nog een stap verder. Note creëerde Formations en bedacht samen met het ontwerpteam van Tarkett een nieuwe collectie die wordt voorgesteld op de tentoonstelling.

Formations vindt plaats van 8 tot 14 april 2019 in Circolo Filologico Milanese, Via Clerici 10 in het kader van de Design Week in Milaan.

Bron: Tarkett