Eerste editie van 'bulthaup's best project'

Eerste editie van 'bulthaup's best project'

intsite | Eerste editie van 'bulthaup's best project'
  •   27 feb 2019
  • Niels Rouvrois

Bulthaup

De eerste editie van de wedstrijd ‘bulthaup’s best project’ erkent het werk van architecten en interieurontwerpers uit België en hun projecten met een leefkeuken van bulthaup als protagonist. De Duitse producent is op zoek naar keukenontwerpen die tot stand kwamen door een interieurontwerper of architect, in samenwerking met één van de Belgische bulthaup-partners.

Het project moet het tijdloze karakter van ons merk weerspiegelen en de vitale rol van de keuken binnen de leefruimte uitspelen. Niet enkel de esthetiek maar ook de keuze van de materialen, duurzaamheid, functionaliteit en het creatief uitspelen van de mogelijkheden van bulthaup zijn van belang bij de beoordeling.

Drie genomineerden

De drie genomineerden - interieur- en/of architectenbureaus - worden bekendgemaakt op 20 mei en worden met twee personen per bureau uitgenodigd voor een exclusief diner op 19 juni bij The Jane Table, waar de winnaar bekendgemaakt zal worden. The Jane Table, gelegen op de PAKT-site in Antwerpen is het private dining-concept van sterrenchef Nick Bril.

Eén winnaar

De ontwerper van het winnende project krijgt een glazen bulthaup b Solitaire, 80x140x70 cm, ter waarde van 8400 euro.

Voorwaarden & inzending

Ingezonden projecten moeten gerealiseerde bulthaup-keukenontwerpen zijn. Voor de eerste editie van bulthaup's best project mogen projecten van de afgelopen vijf jaar - 2013 tot 2018 - ingediend worden. Indienen kan via press@bulthaupbelgium.be, met vermelding van de volgende info:

- gegevens van ontwerper en/of het ontwerpbureau 
- naam van de Belgische bulthaup-partner waarmee samengewerkt werd jaar van de uitvoering
- min. 3 max. 5 professionele foto’s die gebruikt mogen worden op de social media kanalen van bulthaup
- naam van de fotograaf
- projectomschrijving: pdf van maximum 3 A4-pagina’s, inclusief het keukenconcept, de materiaalkeuze en omschrijving van de keuken binnen de ruimere context van de woning en de omgeving. Illustraties, beeldmateriaal en tekeningen kunnen toegevoegd worden naar keuze.

Timing

30 april 2019: deadline voor het inzenden van projecten
20 mei 2019: bekendmaking van de drie laureaten
19 juni 2019: bekendmaking winnaar in The Jane Table

Jury

Dieter Van Den Storm – Designjournalist, curator en communicatie-expert voor o.m. Vitra, Artek, Bozar en Biënnale Interieur
Nick Bril – Head chef The Jane Antwerp & The Jane Table
Magalie Munters – Zaakvoerder Office O architects in Gent & 1st prize winner Häuser Awards 2017
Dries Tack - Founder Escritoire branding agency / belgianboutique.be / Epiqurium and Business Development Director Gault&Millau
Thomas De Bruyne - Architectuurfotograaf en graficus cafeine.be


Bron: bulthaup