Ontspanning op maat in The Cloud Club

Ontspanning op maat in The Cloud Club

intsite | Ontspanning op maat in The Cloud Club
  •   12 mrt 2019
  • Joyce Vandamme

The Cloud Club, Eindhoven Airport
René van Dongen

The Cloud Club is een nieuwe, bijzonder ludieke bar in de luchthaven van Eindhoven. Het interieur speelt in op de nood aan ontspanning voor reizigers die net de stress van de check-ins en veiligheidscontroles hebben doorstaan. Ideaal om de tijd te doden tot boarding time. Het ontwerp is van de hand van het Belgische bureau Creneau International.

Zowel op macro- als op microniveau was het concept bij de ontwikkeling volledig gericht op de reis van de bezoekers van de luchthaven. The Cloud Club ligt aan airside, hetgeen betekent dat je de beveiliging, paspoortcontrole, bagage check-in, enzoverder moet passeren voordat je de bar bereikt. In de hoofden van veel mensen is dat erg stresserend. Pas als alles achter de rug is, zullen mensen het gevoel hebben dat ze op vakantie gaan. Dat is precies het gevoel waarop The Cloud Club wil reageren. Alle zorgen liggen achter je, hier begint het aangename deel van je reis.

Strategische inrichting

Op microniveau is er veel onderzoek gedaan om te komen tot de best mogelijke inrichting. Die werd zo gepositioneerd dat het onmogelijk is om voorbij te wandelen zonder geconfronteerd te worden met alle goodies. Vandaar de diagonale oriëntatie van de lay-out. Voorbijgangers stoten letterlijk hun hoofd tegen The Cloud Club, terwijl bezoekers zich van nature binnen en buiten bewegen.

Sociaal contact zonder tijdsdruk

Er werd ook veel aandacht besteed aan details. Zo is er de Join My Cloud-lamp bij de zithoeken, die door ze aan te zetten aangeeft dat je openstaat voor iemand die zich bij je ‘cloud’ aansluit. Mensen die reizen hebben immers altijd verhalen te vertellen. Om volledige ontspanning te garanderen, werden de zitjes uitgerust met een aftelklok die je zelf kan configureren. Die geeft dan aan wanneer het tijd is om naar de gate te vertrekken, zodat reizigers niet constant de tijd moeten controleren om te voorkomen dat ze hun vlucht missen.

Verwijzingen naar reizen

Het interieur bevat veel kleine reisverwijzingen. De banken zien eruit als koffers met riemen eromheen, dienplaten worden gepresenteerd op op maat gemaakte trolleys en de bewegwijzering werd ook opgehangen als bagage. Ten slotte bevat The Cloud Club een echte oranje glijbaan.