G-DIVIDER: de dynamische ruimteverdeler

intsite | G-DIVIDER: de dynamische ruimteverdeler
  •   19 mrt 2019
  • Niels Rouvrois

De G-Divider van Green Mood werd ontworpen door Alain Gilles en dient als dynamische ruimteverdeler. Ideaal voor grote binnenruimten, zoals landschapskantoren, receptieruimten, conferentiezalen en evenementenhallen.

G-Divider is een paneel bekleed met mos dat in een ovalen metalen frame zit. De volledig bewaarde natuurlijke mossen en korstmossen absorberen het omgevingsgeluid en zorgen voor een natuurlijke barrière tussen verschillende functionele ruimten. In dit geval doet de metalen structuur ook dienst als visuele barrière die de erg levendige natuurlijke creaties beschermt die daarbinnen kunnen worden gecreëerd.

Sculpturaal en dynamisch

De G-Divider is een erg sculpturale en dynamische creatie die binnen de vorm een indruk van beweging creëert, alsof de met mos beklede rechthoekjes draaien over de sporen die worden gevormd door de ovalen rails boven en onderaan.

Het rechthoekige paneel met ronde bovenhoeken is langs beide zijden bekleed met mos. Op die manier kunnen zowel de mensen voor als achter de G-Dividers genieten van de geluidsabsorberende eigenschappen en esthetische schoonheid. Het frame en het paneel kunnen gemakkelijk in een andere stand worden geplaatst en een opvallende muur van natuur vormen wanneer ze met andere vergelijke scheidingswanden worden gecombineerd.

Geen onderhoud

De belangrijkste bestanddelen van de producten zijn de bewaarde planten, en vooral dan mossen en korstmossen. Deze materialen vereisen helemaal geen onderhoud: niet snoeien, geen water geven, geen zonlicht. Alle plantaardige grondstoffen worden zorgvuldig met de hand geoogst en zeer zorgvuldig bewaard met behulp van gespecialiseerde technieken.

Ieder G-Line product doet niet alleen dienst als natuurlijke geluiddemper, maar helpt ook stress te voorkomen en bevordert eveneens het algemeen welzijn dat wij ervaren wanneer wij buiten zijn in de natuur.

Materialen:     Staal, bewaarde planten, kurk.
Afmetingen:     110 x 64 x 200 cm (L x B x H)


Bron: Green Mood