Pacman als werkvloer

Pacman als werkvloer

intsite | Pacman als werkvloer
  •   19 mrt 2019
  • Niels Rouvrois

Arturo
Uzin Utd

Met haar kunstharsvloeren biedt Arturo vele designmogelijkheden. Dat bewijst het merk van Uzin Utz in project ODOO, een internationale speler in de ontwikkeling van software. Enkele maanden geleden werd Perfect Résines ingeschakeld om alle vloeren te verzorgen in een hoeve met een oppervlakte van ongeveer 1050 m² in het Waalse Ramillies. Die hoeve wordt het nieuwe Belgische filiaal van ODOO.

Bedrijfssoftware moet in complexe behoeften kunnen voorzien zonder ingewikkeld te zijn. Het is de missie van ODOO om software te bieden die van alle markten thuis is: intuïtief, voorzien van alle mogelijkheden, strak geïntegreerd, moeiteloos te upgraden en gebruiksvriendelijk voor bedrijf en gebruiker. Eenvoudig, laagdrempelig, flexibel en innovatief zijn slechts enkele woorden die deze softwarespecialist omschrijven. En dat willen ze ook in de uitstraling van hun hoofdkantoor zo sterk mogelijk doortrekken.

Ontwerp

Architecte Virginie Vanongeval begreep al snel dat de vloeren een wat speelser karakter mochten hebben. Daarom werd in de vergaderzalen gewerkt met Arturo Decofolie, een systeem waarbij een afbeelding met hoogwaardige technieken op een folie wordt geprint die dan op zijn beurt op de gietvloer wordt gekleefd en afgelakt om een extra dimensie te geven aan de ruimtes. Door de band van het bedrijf met de ICT-sector werd gekozen voor een retro-ontwerp geïnspireerd op het videospelletje Pacman uit de jaren tachtig.

Ook in de sanitaire ruimtes werd deze techniek gebruikt. Daar werd, om de ruimtes een frisse uitstraling te geven, een Decofolie met gras en stapstenen gekozen. In de overige ruimte en op de trappen werd een combinatie van kleuren gebruikt. De aansluiting tussen die kleuren werd aangebracht met de ‘nat in nat’-techniek, waardoor een mooie kleurovergang werd gecreëerd. In de burelen werd gekozen voor lichtere tinten zodat de natuurlijke lichtinval maximaal zou worden weerkaatst. Natuurlijk licht zorgt er immers voor dat de ruimtes groter lijken en het is cruciaal voor een aangename werksfeer.

Systeem

Arturo vloersystemen worden in meerdere lagen aangebracht, zo ook in dit project. De primer en de schraaplaag, Arturo EP6500, zorgden voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Vervolgens werd Arturo PU2060 als gietvloer geplaatst voor de gewenste vloereigenschappen. Hierop werden de Decofolies gekleefd, wat in dit geval best een uitdaging was gezien de oppervlaktes. De toplak zorgt uiteindelijk voor de gewenste optiek en bescherming van de vloer. Om de vloer optimaal te beschermen werd gekozen voor 1-component toplakken. Deze zijn immers zeer slijtvast, stofvrij en goed te reinigen. Op de Decofolies werd de transparante, zijdematte Arturo PU7975 gebruikt en in de overige ruimtes werd gekozen voor de gekleurde, zijdeglans Arturo PU7900.

Geluk bij een ongeluk

Oorspronkelijk was in dit project polybeton voorzien. De hoogte die daarvoor nodig was, bleek echter niet beschikbaar waardoor gezocht werd naar andere oplossingen. Omdat de architecte reeds meerdere projecten met Perfect Résines uitvoerde, richtte ze zich tot hen voor een alternatief. David Garcia, eigenaar van applicatiebedrijf Perfect Résines, is op zijn beurt al lang overtuigd van Arturo. Hij twijfelde dan ook geen moment om de architecte te overtuigen om voor een gietvloer te kiezen. 

Tevreden klant

Dat dit geen alledaags project is, is duidelijk. Een goede planning en opvolging was dus noodzakelijk. Maar dankzij de ruime ervaring van Perfect Résines in decoratieve polyurethaan gietvloeren konden architect en eindklant op hun beide oren slapen. En het resultaat mag er zijn. Binnenkort volgt een tweede deel binnen het project ODOO en er zou voor een gelijkaardige vloerafwerking gekozen worden. 


Bron: Uzin Utz